مقام آمریکایی به ایران‌اینترنشنال: گروه‌های نیابتی ایران ۴۰ بار به مواضع آمریکا حمله کردند

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۱۷

یک مقام وزارت دفاع آمریکا به ایران‌اینترنشنال گفت از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل، ۴۰ حمله از سوی گروه‌های شبه‌نظامی متحد جمهوری اسلامی علیه مواضع آمریکا و ائتلاف بین‌المللی در منطقه انجام شده که تعدادی از آن‌ها خسارت‌های مالی در پی داشته است.

او افزود نیروهای آمریکایی و ائتلاف مجموعا ۲۲ بار در عراق و ۱۸ بار در سوریه هدف قرار گرفتند.

این مقام وزارت دفاع ایالات متحده تاکید کرد اکثر این حملات موفقیت‌آمیز نبوده‌اند و از سوی نیروهای آمریکایی دفع شده‌اند.

پیش‌تر رسانه‌ها گزارش داده بودند در حملات گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، تاکنون ۴۶ سرباز آمریکایی زخمی شده‌اند.

از آغاز درگیری‌های حماس و اسرائیل،پایگاه الاسد در عراق، التنف در جنوب سوریه، یک پایگاه پشتیبانی نظامی در شمال شرقی سوریه در استان دیرالزور، پایگاه هوایی اربیل و یک پایگاه در جنوب اقلیم کردستان عراق، پایگاه پشتیبانی فرات در سوریه، و پایگاه‌های الشداده، رمیلان و تل بیدر در شمال شرقی سوریه از جمله پایگاه‌هایی بودند که نیروهای مورد حمایت ایران به آنها حمله کرده‌اند.

به گزارش سی‌ان‌ان، نیروهای وابسته به ایران در فاصله جمعه تا دوشنبه، هشت حمله راکتی و پهپادی علیه پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه انجام داده‌اند.

با وجود افزایش تعداد حمله‌ها به پایگاه‌های آمریکا، مقام‌های پنتاگون از مرتبط خواندن این حمله‌ها با درگیری‌های حماس و اسرائیل خودداری کرده‌اند و آنها را به تلاش‌های مداوم ایران برای بیرون کردن نیروهای آمریکا از منطقه مرتبط دانسته‌اند.

با این حال، آمریکا از آغاز درگیری‌ها در ۱۵ مهر، دو ناو هواپیمابر خود را به همراه ناوگروه‌‌ها و هواپیماهای جنگنده خود وارد خاورمیانه کرده است.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا همچنین اعلام کرده که در آخر هفته گذشته یک زیردریایی موشک‌انداز آمریکا نیز وارد خاورمیانه شده است.

پس از توافق تهران و واشینگتن بر سر مبادله زندانیان و آزادسازی شش میلیارد دلار از اموال مسدود شده جمهوری اسلامی، گروهی از ناظران معتقد بودند دو طرف می‌توانند در مورد دیگر مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نیز با یکدیگر به توافق برسند اما پس از شروع جنگ اسرائیل و حماس به دنبال حمله مرگ‌بار این گروه به اسرائیل در روز هفتم اکتبر (۱۵ مرداد)، گمانه‌زنی‌ها در مورد نقش تهران در این عملیات، اختلاف مواضع جمهوری اسلامی و آمریکا را پررنگ‌ کرد.

سی‌ان‌ان به تازگی به نقل از یکی از سخنگوهای شورای امنیت ملی آمریکا خبر داد واشینگتن هیچ پیامی در زمینه برقراری آتش‌بس در نوار غزه برای جمهوری اسلامی ارسال نکرده است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز ۱۵ آبان با انتقاد از سیاست‌های آمریکا در منطقه گفت حرف و عمل واشینگتن در قبال مناقشه خاورمیانه با هم یکی نیست.

امیرعبداللهیان افزود: «در سه روز گذشته از طرفی آمریکایی‌ها به ما پیام دادند که ما به دنبال ‌آتش‌بس هستیم ... اما در عمل فقط از کشتار جمعی و نسل‌کشی در غزه حمایت کردند.»

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد اظهارات وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی «کاملا نادرست» است.

به گفته این مقام آمریکایی، ایالات متحده به طور علنی و خصوصی خواستار آزادی گروگان‌های حماس شده است.

او تاکید کرد واشینگتن مشخصا به جمهوری اسلامی هشدار داده است از گسترش دامنه درگیری‌ها بپرهیزد چون در غیر این صورت، عواقب آن متوجه تهران خواهد بود.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز ۱۴ آبان در حاشیه دیدار با محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در بغداد به خبرنگاران گفت: «ارسال یک پیام بسیار واضح به هر کسی که ممکن است به دنبال سوء استفاده از درگیری در غزه برای تهدید نیروهای ما در اینجا یا هر جای دیگر در منطقه باشد، بسیار مهم است: این کار را نکنید!»

بلینکن افزود: «من خیلی واضح گفتم که حملات یا تهدیدهای شبه‌نظامیان متحد با ایران کاملا غیرقابل قبول است.»

نخست‌وزیر عراق یک روز پس از دیدار با بلینکن به تهران سفر و با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهوری دیدار کرد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۵ آبان در پاسخ به سوالی در مورد دیدار سودانی با بلینکن و سپس سفر او به ایران و اینکه آیا حامل پیامی از سوی واشینگتن برای تهران بوده است، گفت: «من هنوز اطلاعی در این ارتباط ندارم.»

جنگ اسرائیل و حماس که پس از تهاجم مرگ‌بار این گروه به اسرائیل در روز ۱۵ مهر آغاز شد تاکنون منجر به کشته و زخمی شدن هزاران تن شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که درگیری‌های شدید میان ارتش اسرائیل و حماس همچنان ادامه دارد.

در یکی از تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها در منطقه، وزیران امور خارجه گروه جی-۷ از روز سه‌شنبه ۱۶ آبان در توکیو، پایتخت ژاپن گرد هم آمدند تا دو جنگ حماس و اسرائیل و روسیه و اوکراین را بررسی کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها