وال استریت ژورنال: تهران در حال فروش سه میلیون بشکه نفت از یک انبار ذخیره در چین است

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۳

وال استریت ژورنال به نقل از چند فرد آگاه گزارش داد جمهوری اسلامی با هدف تامین مالی شبه‌نظامیان نیابتی خود در منطقه، در حال فروش نزدیک به سه میلیون بشکه نفت از یک انبار ذخیره در چین است.

این نفت از انباری در چین برداشت شده است که جمهوری اسلامی در اواخر سال ۲۰۱۸ از ترس تحریم‌های دولت اول ترامپ دست‌کم ۲۵ میلیون بشکه در آن ذخیره کرده بود.

طبق این گزارش، چین ماه گذشته پس از مذاکراتی که در ماه‌های نوامبر و دسامبر با مقام‌های جمهوری اسلامی داشت، با برداشت نفت از این انبار موافقت کرد.

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرده و وزارت خارجه آمریکا نیز پاسخی در این مورد ارائه نکرده است.

وزارت خارجه چین نیز از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد، اما گفت پکن در چارچوب قوانین بین‌المللی با همه کشورها از جمله ایران همکاری می‌کند و با «سوء‌استفاده از تحریم‌های غیرقانونی، غیرمنطقی و یک‌جانبه» مخالف است.

جمهوری اسلامی که خود درگیر بحران تورم و رکود اقتصادی است، در حالی برای استفاده از این درآمد نفتی تلاش می‌کند که با سقوط بشار اسد امکان ارسال زمینی سلاح برای حزب‌الله را از دست داده است.

در همین حال، اجازه چین به جمهوری اسلامی برای برداشت حدود سه میلیون بشکه نفت می‌تواند با آغاز به کار دولت ترامپ، تنش‌های پکن و واشینگتن را تشدید کند.

اعضای تیم انتقالی ترامپ گفته‌اند دولت او قصد دارد به سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی برگردد.

طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، جمهوری اسلامی ۲۵ میلیون بشکه نفت ایران را در دو بندر در دالیان در شرق پکن و در جواشان در جنوب شانگهای ذخیره کرده است.

به گفته افراد آگاه، دو کشتی مادستار و سی‌اچ اخیرا به بندر دالیان رفتند. مادستار در اوایل ژانویه با دو میلیون بشکه نفت از بندر دالیان رفت و سی‌اچ نیز که هنوز در دالیان قرار است ۷۰۰ هزار بشکه نفت بارگیری کند.

طبق این گزارش، مادستاردر اوایل ژانویه به مدت سه روز مکان‌یاب خود را خاموش کرد و در این مدت به سمت آب‌های کره‌جنوبی رفت تا نفت خود را به یک کشتی دیگر منتقل کند. کشتی سی‌اچ نیز تنها برای مدتی کوتاه در روز ۱۷ دی‌ماه مکان‌یاب خود را روشن کرد.

داده‌های «مرین ترافیک»، سرویس ردیابی کشتی‌ها، نیز این اطلاعات را تایید می‌کند.

به گفته افراد مطلع، جمهوری اسلامی درآمد ناشی از فروش این نفت ذخیره شده را به سپاه اختصاص داده است.

طبق اطلاعات شرکت تحقیقاتی کیپلر، چین که مدت‌ها بزرگ‌ترین خریدار نفت جمهوری اسلامی بوده است، از سال ۲۰۲۲ از ترس تحریم‌های آمریکا خرید رسمی نفت از تهران را متوقف کرده است.

آمریکا برای جلوگیری از فروش نفت ایران، چین و کشورهای دیگر را تحت فشار قرار داده تا تحریم‌های نفتی جمهوری اسلامی را به طور سختگیرانه‌ای اعمال کنند. طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، مقام‌های آمریکا به ویژه نگران انتقال درآمدهای نفتی ایران برای فعالیت‌های سپاه و بسیج هستند.

بر اساس داده‌های سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۸۷ میلیون بشکه نفت صادر کرد که ۹۱ درصد آن را چین خریداری کرده است.

به گفته گرگوری برو، تحلیل‌گر ارشد گروه مشاوره انرژی یوریژا، به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا، بیشتر درآمد حاصل از فروش نفت ایران در خارج از ایران باقی مانده است و حتی اگر تهران بتواند همه نفت ذخیره خود در چین را بفروشد، مشخص نیست که بتواند به چه مقدار از این درآمد دست یابد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها