علی خامنه‌ای از دولت‌های اسلامی خواست با اسرائیل همکاری اقتصادی نکنند

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۱۰

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۱۰ آبان با تاکید بر ضرورت «قطع فوری بمباران غزه» گفت راه صدور نفت و ارزاق به اسرائیل باید بسته شود. او از دولت‌های اسلامی خواست با اسرائیل همکاری اقتصادی نکنند.

خامنه‌ای در دیدار با «جمعی از دانش‌آموزان و دانشجویان» به مناسبت نزدیک شدن به روز ۱۳ آبان، به جنگ اسرائیل و حماس اشاره و آن را «میدان حق و باطل» توصیف کرد.

جنگی که رهبر جمهوری اسلامی از آن با نام «میدان غزه و اسرائیل» یاد کرد، ۱۵ مهر امسال با حمله نیروهای حماس به اسرائیل آغاز شد. یک روز پس از آن،‌ غازی حمد، از سخنگویان حماس گفت که این گروه در حمله‌اش از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار بوده است.

از نخستین ساعات پس از این حمله، نگاه‌ها به سوی تهران چرخید و گمانه‌زنی‌ها درباره نقش جمهوری اسلامی در برنامه‌ریزی این هجوم آغاز شد. جمهوری اسلامی که در دهه‌های گذشته اعلام کرده به دنبال نابودی اسرائیل است، در چند ماه اخیر به لفاظی‌های خود علیه تل‌آویو شدت بخشیده بود.

در مقابل، اسرائیل طی سال‌های گذشته دست به عادی‌سازی روابط خود با برخی کشورهای منطقه زده است.

پیش از آغاز جنگ حاضر، اسرائیل و عربستان سعودی نیز به مراحل پایانی توافق و عادی‌سازی روابط رسیده بودند. جریانی که به دنبال حمله حماس و حملات متقابل اسرائیل متوقف شد.

در این مدت شماری از رسانه‌ها به نقل از کارشناسان و تحلیل‌گران نوشتند حمله حماس به اسرائیل با حمایت جمهوری اسلامی و با هدف اصلی جلوگیری از این توافق عادی‌سازی روابط انجام گرفته است.

خامنه‌ای در ادامه سخنان خود با اشاره به آنچه «حرکت وجدان بشری» خواند، گفت: «ببینید در دنیا چه خبر است؟ در همین کشورهای غربی، در انگلیس، فرانسه، ایتالیا، خودِ آمریکا و ایالت‌های مختلف، مردم با جمعیت‌های انبوه می‌آیند در خیابان علیه اسرائیل و در موارد بسیاری علیه آمریکا شعار می‌دهند.»

او مدعی شد با این تجمع‌ها «آبروی کشورهای غربی رفته است» و آن‌ها هیچ علاجی ندارند و نمی‌توانند توجیهی کنند.

ادعای خامنه‌ای درباره رفتن آبروی غرب با این تجمع‌ها در حالی‌ است که در ایران، از نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب سال ۵۷ تاکنون بارها تجمعاتی علیه کلیت جمهوری اسلامی یا سیاست‌های دولت‌ مستقر شکل گرفته است. در سال‌های گذشته این اعتراضات فراگیرتر و با هدف سرنگونی حکومت برگزار شده‌اند.

یکی از آخرین نمونه‌ها خیزش انقلابی ایرانیان بود که شهریور سال گذشته با قتل حکومتی مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد کلید خورد و صدها تجمع اعتراضی را در تمامی استان‌ها و ده‌ها دانشگاه کشور در پی داشت.

جمهوری اسلامی در مواجهه با این اعتراضات به شکلی خشونت‌بار به تجمع‌های مردمی حمله کرد و دست‌کم ۵۰۰ شهروند را در خیابان‌ها یا بازداشتگاه‌ها کشت و هزاران نفر دیگر را زندانی، بازداشت و احضار کرد.

در این مدت تجمع‌های محدود و کوچکی هم از سوی وابستگان به حکومت شکل گرفت که خامنه‌ای در سخنرانی روز چهارشنبه خود به صورت تلویحی آن‌ها را کار نیروی «بسیج» خواند.

رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به تجمعات جهانی که طی سه هفته گذشته در حمایت از فلسطینیان در جنگ حماس و اسرائیل برگزار شده، گفت: «یک ابلهی پیدا می‌شود می‌گوید اجتماع مردم در انگلیس، کار ایران است.»

او ادامه داد: «لابد بسیج لندن و بسیج پاریس این کار را کرده‌اند؟»

روزنامه تایمز پیش از این گزارش داد که پلیس بریتانیا هشدار داده جمهوری اسلامی در حال بهره‌برداری از اعتراضات طرفداران فلسطینی‌ها در بریتانیا است.

به گزارش روزنامه تایمز چاپ لندن، عوامل جمهوری اسلامی با دامن زدن به این اعتراضات، در پی ایجاد ناآرامی هستند.

تایمز دریافته افسران ضدتروریسم به طور خصوصی گفته‌اند تهران در تلاش است تا تنش‌ها را در تجمعات بر سر بمباران غزه از سوی اسرائیل افزایش دهد.

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «غربی‌ها به مبارزین فلسطینی می‌گویند تروریست. این بی‌شرمی است.»

خامنه‌ای هفته گذشته نیز در یک سخنرانی عمومی از «دولت‌های مسلمان» و سخنگویان سیاسی کشورهای دارای جمعیت مسلمان خواست حماس را یک گروه تروریستی ندانند و مراقب باشند حرف غربی‌ها را در این راستا تکرار نکنند.

قتل‌عام دانش‌آموزان ایرانی، ضربه آمریکا بود

دیدار رهبر جمهوری اسلامی با «جمعی از دانش‌آموزان و دانشجویان» به مناسبت سالگرد ۱۳ آبان سال ۵۸ است که از سوی جمهوری اسلامی «روز دانش‌آموز» نام‌گذاری شده است.

خامنه‌ای یک هفته پس از قتل حکومتی آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ای که هنگام رفتن به مدرسه کشته شد گفت در این روز سه مناسبت رخ داده که دو مورد آن «ضربه آمریکایی‌ها به ملت ایران» است.

رهبر جمهوری اسلامی مدعی شد: «در روزهای اوج حرکت انقلابی ملت ایران پلیس شاه، دانش‌آموزان را در همین جلو دانشگاه قتل‌عام کردند. رگبار گرفتند عده‌ای دانش‌آموز را به خاک و خون کشیدند.»

این سخنان او در شرایطی است که حمله شیمیایی به مدارس در ایران ادامه دارد و روز یک‌شنبه هفت آبان ۶۷ نفر در هنرستان دخترانه کوثر شهر زنجان مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدند.

این حملات شیمیایی از نهم آذر سال گذشته آغاز شد و صدها مدرسه و هزاران دانش‌آموز را درگیر کرد.

جمهوری اسلامی در ماه‌های آغازین، حملات شیمیایی به مدارس را انکار کرد و سپس با تقلیل ماجرا، دانش‌آموزان را مقصر این مسموم‌سازی‌ها خواند و از سوی دیگر فشار بر رسانه‌ها و فعالان مدنی را برای جلوگیری از اطلاع‌رسانی در این زمینه افزایش داد.

با این‌حال، بسیاری از مردم و والدین، خود جمهوری اسلامی را مقصر حمله به فرزندانشان دانسته و در تجمعاتشان آن را «حکومت بچه‌کُش» خطاب کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها