نماینده بندرعباس در مجلس: آتش در بندر رجایی هنوز بهطور کامل خاموش نشده است
۱۵ روز از انفجار بندر رجایی گذشته و هنوز آتش بهطور کامل خاموش نشده است. آمار مشخص و قطعی از قربانیان و خسارت اعلام نشده و در همین حال، احمد مرادی، نماینده بندرعباس در مجلس، هشدار داده ممکن است تقصیر به گردن «یک مقصر پایین دست» بیفتد.
مرادی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفت آتش در بندر رجایی هنوز «بهطور کامل خاموش نشده و فقط خطر آن کاهش یافته است».
او به روند شناسایی قربانیان این حادثه مرگبار اشاره کرد و افزود: «تعدادی از اجساد هنوز ماندهاند و شناسایی نشدهاند. برخی از اجساد کاملا پودر شده و هیچ آثاری از آنها نیست.»
مرادی همچنین خواستار معرفی عامل اصلی انفجار بندرعباس شد و تاکید کرد: «تقاضای ما این است که با مقصران در هر سطحی برخورد شود. نگردیم یک مقصر پایین دست پیدا کنیم.»
این اظهارات در حالی مطرح میشوند که برخی رسانههای داخلی ۲۱ اردیبهشت از ناپدید شدن تعدادی از کارکنان بندر رجایی پس از انفجار خبر دادند.
بر اساس این گزارشها، در برخی موارد به خانواده قربانیان اعلام شده بستگانشان در بیمارستان بستری هستند، اما پس از مدتی خبر دفن استخوانهای باقیمانده آنها منتشر شده است.
بیشتر بخوانید: تصاویر هوایی از حجم تخریب ۵۰ هکتاری انفجار بندر رجایی
سرنوشت نامعلوم کارگران بلوچ بدون شناسنامه در بندر رجایی
مرادی در ادامه اظهارات خود، به برخی گزارشها درباره سرنوشت نامعلوم کارگران بیشناسنامه در حادثه بندر رجایی پرداخت و گفت: «تعدادی از کارگران استان سیستان و بلوچستان که بلوچ هستند، بعضا شناسنامه ندارند و در روستاهای دورافتاده زندگی میکنند و مطمئنم شاید خانوادههایشان هنوز از از این حادثه و سرنوشت آنها خبر ندارند.»
او افزود: «این کارگران معمولا دو تا سه ماه کار میکردند و پولی به حساب خانوادههایشان میفرستادند.»
پیشتر در ۱۸ اردیبهشت اسماعیل حاجیزاده، دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان، اعلام کرد ۹۹ درصد قربانیان انفجار بندر رجایی کارگر بودند.
نماینده بندرعباس در مجلس همچنین خواستار استعفای وزیر راه و شهرسازی بهدلیل حادثه بندر رجایی شد و گفت در رخدادهایی از این دست در سطح بینالمللی «حداقل یک یا دو مسئول ردهبالای کشور» استعفا میدهند.
به گفته مرادی، بررسیها تاکنون نشان میدهند کانتینرهایی که باعث انفجار بندر رجایی شدند، حاوی «کود شیمیایی» بودند.
مرادی در زمان ریاستجمهوری محمود احمدینژاد، تا پیش از سال ۱۳۹۲، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری هرمزگان بود؛ پستی که بهطور بالقوه امنیتی محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: استاد دانشگاه لندن: نگهداری ماده سوخت موشک در کانتینر بندرعباس شوکهکننده است
تاکنون گزارشهای متعددی درباره وجود مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید سوخت موشک در بندر رجایی منتشر شده است.
این انفجار ششم اردیبهشت در محوطه شرکتی به نام توسعه خدمات دریایی و بندری سینا، وابسته به بنیاد مستضعفان، نهادی زیر نظر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، رخ داد و جان دهها نفر را گرفت.