پارلمان اروپا به‌دنبال محکوم کردن افزایش سرکوب سیستماتیک زنان در ایران است

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۷

پارلمان اروپا، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تدوین کرده که در آن از جمهوری اسلامی خواسته شده است به تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران، از جمله حجاب اجباری، پایان دهد و قانون «ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» و دیگر قوانین تبعیض‌آمیز جنسیتی را لغو کند.

متن پیش‌نویس قطعنامه پارلمان اروپا در حالی منتشر شد که محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه هفت آذر، اعلام کرد قانون موسوم به «عفاف و حجاب» را روز ۲۳ آذرماه ابلاغ خواهد کرد.

در این قطعنامه از جمله به اقدامات مختلف جمهوری اسلامی برای نقض گسترده حقوق زنان و دختران ایران، زندانی بودن بسیاری از زنان و دختران و معترضان جنبش «زن، زندگی، آزادی» اشاره شده است.

در پیش‌نویس قطعنامه پارلمان اروپا تاکید شده که نقض سیستماتیک حقوق زنان و دختران ایرانی از آغاز ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی افزایش یافت و در دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان نیز کاهش نیافته است.

نمایندگان پارلمان اروپا همچنین اعلام تاسیس «کلینیک‌های درمانی» را برای زنانی که قوانین سختگیرانه حجاب را رعایت نمی‌کنند، نشانه دیگری از افزایش سرکوب سیستماتیک زنان و دختران ایران دانسته‌اند.

پارلمان اروپا در پیش‌نویس قطعنامه خود، وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران، از جمله استفاده نامتناسب از زور علیه معترضان مسالمت‌جو و بازداشت و شکنجه زنانی مثل نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و نسرین ستوده، وکیل و مدافع حقوق بشر و قتل غیرانسانی کسانی مثل جمشید شارمهد و مهسا ژینا امینی به‌شدت محکوم کرده است.

پارلمان اروپا در پیش‌نویس قطعنامه خود همچنین استفاده فزاینده حکومت ایران از درمان‌های روان‌پزشکی به‌عنوان ابزار سرکوب و غیرانسانی‌سازی زنان، مانند آهو دریایی، را به‌شدت محکوم کرده است.

پارلمان اروپا همچنین همبستگی کامل خود را با مردم ایران، به ویژه زنانی که با وجود پیامدهای سنگین در اعتراضات مسالمت‌آمیز شرکت می‌کنند، اعلام کرده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است که فورا و بدون قید و شرط تمامی کسانی را که مانند احمدرضا جلالی و ناهید تقوی تنها به‌دلیل استفاده مسالمت‌آمیز از حق آزادی بیان، تجمع و اعتراض زندانی شده‌اند، آزاد کنند.

پارلمان اروپا در پیش‌نویس قطعنامه خود همچنین از حکومت ایران خواسته است که به‌طور کامل به تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران، از جمله حجاب اجباری، پایان دهد و قانون «ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» و دیگر قوانین تبعیض‌آمیز جنسیتی را لغو کند.

پارلمان اروپا در این پیش‌نویس همچنین از جمهوری اسلامی خواسته است که به هیات حقیقت‌یاب سازمان ملل و گزارشگر ویژه ایران دسترسی بدون محدودیت بدهد.

در این پیش‌نویس همچنین از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواسته شده است که از تمدید ماموریت گزارشگر ویژه و پیگیری جدی گزارش‌های هیات حقیقت‌یاب برای تضمین پاسخگویی در قبال نقض مداوم حقوق بشر حمایت کنند.

نویسندگان این پیش‌نویس همچنین بار دیگر خواسته خود از شورای اروپا برای معرفی کردن سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی تکرار کرده و خواستار آن شده‌اند که این شورا، تحریم‌های اتحادیه اروپا را به تمامی مسئولان نقض حقوق بشر در ایران گسترش دهد.

نمایندگان پارلمان اروپا که این پیش‌نویس را تدوین کرده‌اند در عین حال از کمیسیون اروپا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته‌اند که حمایت از جامعه مدنی ایران را افزایش دهند و صدور ویزاهای انسانی برای کسانی که نیاز به خروج از ایران دارند، به ویژه زنان و دختران، را تسهیل کنند.

در پایان این پیش‌نویس از رییس پارلمان اروپا نیز خواسته شده است که این قطعنامه را پس از تصویب به شورای اروپا، کمیسیون اروپا، نماینده عالی اتحادیه برای امور خارجی و سیاست امنیتی، مجلس شورای اسلامی و رهبر جمهوری اسلامی ایران ارسال کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

نگاهی به رویدادهای مهم ورزشی ۲۰۲۴
برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها