اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ۲۴ زندان کشور در اعتصاب غذا هستند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۵

زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» روز ۱۵ آبان در چهل‌ویکمین هفته از این کارزار در ۲۴ زندان کشور در اعتصاب غذا هستند. آن‌ها با بیان اینکه سرعت ماشین کشتار در ایران روز‌به‌روز در حال افزایش است، یادآوری کردند که در ماه گذشته میلادی دست‌کم ۱۶۶ نفر در ایران اعدام شدند.

زندانیان عضو این کارزار در زندان‌های اوین (بندهای زنان، چهار و هشت)، قزلحصار (واحدهای سه و چهار)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، بم، کهنوج، مشهد، قائمشهر، رشت (بندهای مردان و زنان)، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان و کامیاران، روز سه‌شنبه ۱۵ آبان در اعتصاب غذا هستند.

آن‌ها با اشاره به اینکه در حکومت اعدامی، سرکوب و اعدام کماکان در حال افزایش است، خاطرنشان کردند که متاسفانه این رویکرد ضد انسانی علیه شهروندان و زندانیان، همچون همیشه به عنوان یک رویه ادامه دارد.

کارزار اعتصاب غذای زندانیان سیاسی روزهای نهم و دهم بهمن ۱۴۰۲ از سوی زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج آغاز شد و سپس زندانیانی از سایر زندان‌ها به آن پیوستند.

اعضای این کارزار، در اطلاعیه روز ۱۵ آبان خود با اشاره به اینکه از هفته گذشته تا کنون دست‌کم ۲۳ تن در زندان‌های ایران حلق‌آویز شده‌اند، اعلام کردند که یکی از این افراد آروین قهرمانی، شهروند یهودی بود که در روند دادرسی بسیار مبهم و ناعادلانه به اعدام محکوم شده بود.

آن‌ها به محاکمه هشت تن از متهمان پرونده موسوم به «شهرک اکباتان» نیز اشاره کرده و هشدار دادند با توجه به اتهامات سنگین وارد شده به آن‌ها بیم آن می‌رود در معرض حکم اعدام قرار گیرند.

جلسه آخرین دفاع میلاد آرمون، مهدی ایمانی، محمدمهدی حسینی، نوید نجاران، علیرضا برمرزپورناک، امیرمحمد خوش‌اقبال، علیرضا کفایی و حسین نعمتی، متهمان پرونده «شهرک اکباتان» طی روزهای ۱۲ و ۱۳ آبان در دادگاه کیفری تهران برگزار شد.

زندانیان عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با اشاره به تجمعات هفته‌های گذشته ایرانیان داخل و خارج از کشور در حمایت از این کارزار، این موضوع را نشان‌دهنده عزم راسخ مردم ایران در لغو حکم غیر انسانی اعدام دانستند.

آن‌ها با یادآوری اینکه سرعت ماشین کشتار روزبه‌روز در حال افزایش و فزونی است، بر ضرورت تلاش هرچه بیشتر فعالان حوزه‌های مختلف برای توقف و لغو حکم اعدام در ایران تاکید کردند: «مخالفتشان را بسیار رساتر از قبل فریاد کنند و عاملان و آمران ماشین اعدام و کشتار را در برابر وجدان‌های بیدار افشا نموده و آنان را نسبت عمل جنایتکارانه خود پاسخگو و محاکمه نمایند.»

اعضای این کارزار خاطرنشان کردند که این خواسته جز با مقاومت و عمل جمعی مردم و تمامی فعالان سیاسی، حقوق‌بشری، صنفی و مدنی که توقف اقدام برایشان امری ضروری و مهم است، میسر نخواهد شد.

سازمان حقوق بشر ایران، روز ۱۲ آبان در گزارشی اعلام کرد که جمهوری اسلامی در ماه گذشته میلادی (اکتبر) همزمان با تشدید تنش بین ایران و اسرائیل و در سایه تبلیغات جنگی، دست‌کم ۱۶۶ نفر را به دار آویخت.

این بالاترین تعداد اعدام گزارش شده در یک ماه و طی دو دهه گذشته در ایران است.

پیش از آن در روز ۱۱ آبان، مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در اولین گزارش دوره‌ای خود، حق حیات را به عنوان مهم‌ترین حق بشری معرفی کرد و از افزایش نگران‌کننده اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد.

خبرگزاری هرانا پیش‌تر در گزارشی به مناسبت روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام نوشت که در بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا هشت اکتبر ۲۰۲۴، دست‌کم ۸۱۱ نفر در ایران اعدام شدند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز در آخرین گزارش سالانه خود درباره مجازات مرگ، با اشاره به افزایش چشم‌گیر اعدام در ایران نوشت نزدیک ۷۵ درصد کل اعدام‌های ثبت‌شده در سال ۲۰۲۳ در جهان، در ایران انجام شده است.

طبق این گزارش، جمهوری اسلامی بعد از خیزش «زن، زندگی، آزادی»، استفاده از مجازات اعدام را برای القای وحشت در میان مردم و تشدید کنترل خود بر قدرت افزایش داده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
سیاست با مراد ویسی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها