وریشه مرادی، زندانی سیاسی از ۸ روز پیش در اعتراض به اعدام‌ها در اعتصاب غذا است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۶

وریشه مرادی، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، با وجود وضعیت نامساعد جسمی در هشتمین روز اعتصاب غذای خود به‌سر می‌برد. مرادی که از ۱۹ مهر در اعتراض به اعدام‌ها در ایران و در حمایت از کمپین‌های «نه به اعدام» اعتصاب غذا کرده، با افت شدید فشار خون و ضعف جسمی مواجه شده است.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، مرادی، ۲۶ مهر ماه در هشتمین روز اعتصاب غذای خود با افت شدید فشار خون مواجه شده و طبق چکاب‌های انجام شده، فشار خون او هشت روی شش اعلام شده است.

طبق اطلاعات رسیده، این زندانی سیاسی که به دلیل ادامه اعتصاب غذا با ضعف شدید جسمی مواجه شده، در روزهای گذشته به بهداری زندان منتقل شد اما از دریافت سرم خودداری کرده و گفته تنها به خوردن آب، نمک و قند ادامه می‌دهد.

مرادی از صبح ۱۹ مهر ماه، هم‌زمان با روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام، در اعتراض به افزایش میزان صدور و اجرای احکام اعدام در ایران دست به اعتصاب غذای نامحدود زد.

این زندانی سیاسی ۲۱ مهر در نامه‌ای از زندان اوین خطاب به مردم، جامعه آزاد و نهادهای بین‌المللی نوشت: «اجازه ندهید جنگ‌های فرامرزی بر موضوع سرکوب‌های داخلی جامعه سایه بیاندازد.»

او تاکید کرد جهت به بار نشستن اعتراض و موضع‌گیری شفاف کمپین‌های «نه به اعدام» به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.

بسیاری از زندانیان در ایران به ناچار از اعتصاب غذا به‌ عنوان آخرین راه برای رسیدن به خواسته‌هایشان استفاده می‌کنند و جان خود را به خطر می‌اندازند.

آن‌ها اغلب در اعتراض به خواست‌های شخصی از جمله رسیدگی نشدن به پرونده و مراعات نشدن حقوق‌شان به عنوان زندانی اعتصاب می‌کنند.

با این حال، مرادی که از حدود ۱۵ ماه پیش به صورت بلاتکلیف در اوین زندانی است، دلیل اعتصاب خود را اعتراض به اعدام‌ها عنوان کرد و در نامه‌اش نوشت: «ما به هر قیمتی که شده اجازه نخواهیم داد صدای مبارزان داخلی که شجاعانه ایستاده‌اند، در هیاهوی جنگ‌ها و ماجراجویی‌های بی‌فرجام گم شود.»

خبرگزاری هرانا، ۱۹ مهر در گزارشی به مناسبت روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام نوشت که در بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا هشت اکتبر ۲۰۲۴، دست‌کم ۸۱۱ نفر در ایران اعدام شدند.

طبق این گزارش، طی این مدت ۱۸۶ نفر به اعدام محکوم شدند و ۵۹ حکم اعدام نیز از سوی دیوان عالی کشور تایید شده است.

بازداشت و بلاتکلیفی

وریشه مرادی دهم مرداد ۱۴۰۲ همراه با ضرب و جرح شدید در حوالی سنندج بازداشت شد.

جلسه نخست دادگاه رسیدگی به اتهامات مرادی ۲۷ خرداد امسال در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد.

جلسه دوم محاکمه او بارها به بهانه‌های مختلف از سوی قاضی صلواتی لغو شد و نهایتا ۱۴ مهر امسال برگزار شد.

این زندانی سیاسی با اتهامات «بغی و عضویت در یکی از گروه‌های اپوزیسیون مخالف نظام» مواجه است که می‌تواند به صدور حکم سنگینی نظیر اعدام بینجامد.

مرادی در مرداد امسال متن دفاعیه خود را همراه با نامه‌ای خطاب به افکار عمومی نوشت و از مردم خواست او و فعالیت‌هایش را مطابق عدالت اجتماعی قضاوت کنند.

او در بخشی از این نامه با بیان اینکه «داعش سرمان را می‌برید و جمهوری اسلامی، سرمان را به دار می‌کشد»، نوشت: «هیچ دانش سیاسی-حقوقی توان حل این پارادوکس را ندارد. پس بیدار باشیم.»

بیشتر بخوانید: وریشه مرادی: در دادگاهی که حکم عادلانه‌ای صادر نمی‌کند حاضر نشدم

مرادی از اردیبهشت امسال با دستور قاضی صلواتی از حق تماس و ملاقات با خانواده و وکیل‌های خود محروم شده است.

حق تماس او از چندی پیش برقرار شده اما همچنان از حق ملاقات با خانواده و وکلای خود محروم است.

گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال در بهمن‌ ۱۴۰۲ از شکنجه مرادی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات حکایت داشت.

جمهوری اسلامی از زمان روی کار آمدن، همواره فعالان مدنی، کارگری و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است.

از آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، سرکوب فعالان مدنی، سیاسی و معترضان، از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها