برگزاری کنفرانس بین‌المللی جمع‌آوری کمک برای غزه در اردن

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۲

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان کنفرانسی با هدف جمع‌آوری کمک‌های بشردوستانه برای غزه اعلام کرد این کشور بیش از ۴۰۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه به فلسطینی‌ها اختصاص می‌دهد. او از سایر کشورها نیز خواست تا کمک‌های خود را افزایش دهند.

اردن روز سه‌شنبه ۲۲ خرداد میزبان کنفرانسی بین‌المللی به منظور جمع‌آوری کمک‌های بشردوستانه برای فلسطینیان در نوار غزه، که بر اثر بیش از هشت ماه جنگ ویران شده، بود.

درگیری میان اسرائیل و حماس که با حمله بی‌سابقه این گروه به جنوب اسرائیل در هفتم اکتبر سال گذشته آغاز شد، به یک بحران انسانی جدی در غزه منجر شده است.

بلینکن که از روز دوشنبه سفر جدید خود به خاورمیانه را برای تلاش در زمینه برقراری آتش‌بس آغاز کرده، در این کنفرانس گفت که اسرائیل گام‌های مهمی برای باز کردن گذرگاه‌های غزه برداشته است.

او همچنین از اسرائیل خواست گام‌های بیشتری را برای کاهش تلفات غیرنظامیان بردارد.

این کنفرانس به طور مشترک توسط سازمان ملل متحد، اردن و مصر برگزار می‌شود.

محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، برخی از رهبران کشورهای جهان، مارتین گریفیث، رییس امور بشردوستانه سازمان ملل و مسوولان سازمان‌های غیردولتی نیز به این کنفرانس دعوت شده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در نشست بین‌المللی اردن گفت زمان آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها فرا رسیده است.
او از قطعنامه تصویب شده شورای امنیت برای پایان دادن به جنگ در غزه استقبال کرد و افزود باید برای برقراری‌ آتش‌بس فراگیر در این باریکه که با آزادی همه گروگان‌های باقی مانده مرتبط است، تعجیل کرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت پس از بیش از هشت ماه خصومت‌های شدید، «وحشت» باید متوقف شود و از همه طرف‌ها خواست به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه احترام بگذارند.

بخش بزرگی از نوار غزه به ویرانه تبدیل شده و اکثریت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار ساکن این منطقه بر اثر جنگ آواره شده‌اند.

سازمان ملل چندین ماه است که در مورد خطر بروز قحطی در غزه هشدار داده است.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و برنامه جهانی غذا، دو نهاد زیرمجموعه سازمان ملل، اخیرا در گزارشی نسبت به تأثیر ویرانگر درگیری‌های جاری، محدودیت‌های شدید در دسترسی به امکانات و فروپاشی سیستم‌های کشاورزی و غذایی محلی هشدار دادند.

تاکنون کمک‌های بشردوستانه به صورت پراکنده وارد این سرزمین شده است.

به‌ویژه از زمانی که ارتش اسرائیل در اوایل ماه گذشته میلادی عملیاتی زمینی را در شهر رفح در جنوب نوار غزه آغاز کرد، ارسال کمک‌ها دشوارتر شده است.

به گفته دفتر پادشاه اردن، این اجلاس که در سواحل دریای سرخ برگزار شد، با هدف گرد هم آوردن رهبران کشورها و مقامات سازمان‌های امدادی برای «تعیین راه‌هایی برای بهبود واکنش جامعه بین‌المللی به فاجعه انسانی در نوار غزه» بر پا شده است.

وزارت امور خارجه اردن نیز اعلام کرد این کنفرانس به دنبال «تعهد به یک واکنش جمعی و هماهنگ برای رسیدگی به وضعیت انسانی در غزه» است.

اسرائیل متعهد شده است که توان نظامی حماس را نابود کند و هنوز حماس درخواست‌های میانجی‌گران را برای آتش‌بس با اسرائیل نپذیرفته است.

وزیر امور خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه در اسرائیل گفت رای شورای امنیت سازمان ملل به پیشنهاد مورد حمایت واشینگتن برای آتش‌بس در غزه، نشان داد که جهان از این طرح حمایت می‌کند.

او بار دیگر از حماس خواست تا آن را بپذیرد و گفت که نخست وزیر اسرائیل بر تعهد خود به این پیشنهاد تاکید کرده است.

بلینکن روز سه‌شنبه در اسرائیل بود که هشتمین سفر او به این کشور از زمان حمله هفتم اکتبر به شمار می‌رود.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی پیغام‌های یحیی سنوار، رهبر حماس در درون مرزهای نوار غزه را فاش کرد و نوشت که بر اساس این پیام‌ها، سنوار معتقد است ریخته شدن خون غیرنظامیان در غزه به هدف گروه حماس در مقاومت در برابر اسرائیل کمک خواهد کرد.

وال استریت ژورنال روز سه‌شنبه در گزارشی با عنوان «محاسبات وحشیانه رییس غزه» نوشت ماه‌هاست که یحیی سنوار در برابر فشار برای توافق با اسرائیل در زمینه آتش‌بس در غزه در مقابل آزادی گروگان‌ها مقاومت کرده است.

سنوار از ابتدای جنگ غزه در تونل‌های حماس مخفی شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چند چند
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها