آوارگان فلسطینی در رفح، جنوب نوار غزه، ۹ خرداد

درخواست رهبران ۱۷ کشور جهان از حماس برای پذیرش آتش‌بس

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۷

رهبران ۱۷ کشور جهان روز پنج‌شنبه ۱۷ خرداد در بیانیه مشترکی ضمن ابراز حمایت کامل از طرح پیشنهادی جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه، از گروه حماس خواستند هر چه سریع‌تر آن را بپذیرد.

آن‌ها در این بیانیه نسبت به وضعیت گروگان‌های در بند حماس، که در میان آن‌ها شهروندان تعدادی از این ۱۷ کشور نیز وجود دارند، عمیقا ابراز نگرانی کردند.

در این بیانیه آمده است: «زمانی برای تلف کردن وجود ندارد. ما از حماس می‌خواهیم این توافق را که اسرائیل آماده پیشبرد آن است، نهایی و روند آزادسازی شهروندان ما را آغاز کند.»

نام کشورهای آرژانتین، اتریش، برزیل، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، بریتانیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسپانیا، تایلند و ایالات متحده در میان امضاکنندگان این بیانیه دیده می‌شود.

بایدن روز ۱۱ خرداد از طرحی سه مرحله‌ای برای توقف درگیری‌ها در غزه خبر داد و گفت این توافق می‌تواند زمینه را برای آزادی گروگان‌های در بند حماس و پایان جنگ فراهم آورد.

او این توافق پیشنهادی را «نقشه راهی برای آتش‌بس پایدار و آزادی همه گروگان‌ها» توصیف کرد. یکی از مراحل این توافق، آغاز بازسازی گسترده غزه است.

تظاهرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس، تل‌آویو، ۱۲ خرداد

رهبران ۱۷ کشور جهان در ادامه بیانیه خود نوشتند: «این توافق به برقراری فوری آتش‌بس و بازسازی غزه، به همراه تضمین‌های امنیتی برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها منجر می‌شود و فرصت‌هایی برای صلحی طولانی‌مدت و ماندگارتر و راه‌حل دو کشوری پدید می‌آورد.»

آن‌ها مقطع زمانی کنونی را «تعیین‌کننده» خواندند و تاکید کردند زمان پایان مناقشه غزه فرا رسیده و توافق پیشنهادی بایدن «نقطه آغاز ضروری» این فرآیند است.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند که از این تعداد تاکنون ۱۱۲ تن آزاد شده‌اند.

اسرائیل معتقد است تاکنون بیش از یک سوم گروگان‌های باقی‌مانده در اسارت حماس در نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند.بدین ترتیب شمار گروگان‌های اسرائیلی در غزه کمتر از ۸۰ نفر تخمین زده می‌شود.

اسرائیل در پاسخ به تهاجم هفتم اکتبر، عملیات نظامی وسیعی را در نوار غزه آغاز کرد که بر اساس آمار وزارت بهداشت حماس، تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۳۶ هزار و ۶۵۰ نفر شده است. دست‌کم ۸۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی نیز در جریان مناقشه غزه زخمی شده‌اند.

تشکیلات خودگردان: برای رهبری یکپارچه فلسطین پس از جنگ غزه آماده‌ایم

‌هم‌زمان با ادامه تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در منطقه، رایزنی‌ها درباره آینده نوار غزه و چگونگی اداره این باریکه پس از پایان مناقشه کنونی بالا گرفته است.

محمد مصطفی، نخست‌وزیر تشکیلات خودگران فلسطین روز ۱۷ خرداد در بغداد گفت این تشکیلات آماده است تا رهبری «یکپارچه» فلسطین را پس از پایان جنگ غزه مجددا برقرار کند.

محمد مصطفی، نخست‌وزیر تشکیلات خودگران فلسطین

حکم‌رانی بر سرزمین‌های فلسطینی از سال ۲۰۰۷ دچار دودستگی شده؛ کنترل نوار غزه در دست حماس است و در آن سو، تشکیلات خودگردان، به رهبری محمود عباس، اختیاراتی هرچند محدود در کرانه باختری رود اردن دارد.

مصطفی تاکید کرد: «ما باید برای ایجاد یک کشور [فلسطین] و مسوولیت‌هایی که این موضوع در پی خواهد داشت، آماده باشیم.»

پارلمان اسلوونی روز ۱۵ خرداد با اکثریت آرا به‌طور رسمی کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت.

پیش‌تر اسپانیا، نروژ و ایرلند نیز کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل روز هشتم خرداد با انتقاد از تصمیم این سه کشور اروپایی، آن را معادل «رها کردن» گروگان‌های حماس دانسته بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چند چند
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها